Neem vrijblijvend contact met me op:
0625 222 829 of
info@tuinenlandschapsdokter.nl

Hoe werkt Perspectief tuin- & landschapsdokter?

Bij onderhoudswerk wordt van tevoren een offerte gemaakt, waarop een akkoord op kan worden gegeven.

Bij grote veranderingen en aanleg van een tuin, merk ik dat vele opdrachtgevers niet goed weten  wat ze kunnen verwachten. Hoe gaat een opdracht in zijn werk?

  1. Tijdens een eerste kennismakingsgesprek probeer ik inzicht te krijgen in uw ideeën over de huidige tuin en uw droomtuin. Het is prettig als U voorbeelden zoals plaatjes of foto’s uit tijdschriften beschikbaar heeft.
  2. Hierna wordt er ev. Een kostenbegroting voor de volgende stap gemaakt.
  3. Uw tuin wordt uitgebreider bekeken en ik maak een aantal foto’s en ruwe schetsen. Als we het eens worden over de sterke en zwakke punten van uw tuin, stellen we samen een programma van eisen op.
  4. We zijn nu in de voorontwerpfase: uw nieuwe tuin wordt geschetst, waarin uw wensen tot uitdrukking komen. Heel vaak is een kadaster kopie van uw grond en huis een goede basis voor de schaal voor het autocad bestand.
  5. Hierna maak ik een definitief ontwerp. Dit plan geeft in grote lijnen weer waar bomen, struiken heesters, borders, paden en terrassen zullen komen.
  6. Indien gewenst maak ik samen met U een beplantingsplan.
  7. Vervolgens kan tot uitvoering van het ontwerp worden overgegaan. Uiteraard bespreken we vóór de tijd wat U eventueel zelf wilt of kunt doen.

Prijs

Een uurtje advies van Perspectief tuin-& landschapsdokter kost  €50,- per uur (inclusief btw) exclusief reiskosten. De prijzen van tekenopdrachten voor een tuinplan zijn afhankelijk van de schaal en detaillering. Als U mij wil inhuren voor een opknapbuurt zal het arbeidsloon zonder materiaalkosten en reiskosten €280,- (excl btw) per dag zijn. Afhankelijk van de regelmaat van onderhoud is de loonprijs in het onderhoudscontract  uiteraard lager.