Neem vrijblijvend contact met me op:
0625 222 829 of
info@tuinenlandschapsdokter.nl

Over Perspectief

Ernst Lohle heeft Perspectief tuin-& landschapsdokter in 2005 leven ingeblazen.

“Na mijn afgeronde studie Tropical Crop Science heb ik 12 jaar in de tropen gewerkt, o.a. als landbouwkundig adviseur. Bij terugkeer in Nederland heb ik mijn kennis en vaardigheden aangevuld met een 4 jaar durende studie voor tuin- en landschapsontwerper aan Larenstein. Halverwege mijn studie ben ik mijn bureau begonnen.”

“Als ontwerper ben je bezig een mooie vertaalslag te maken van een plan in een tweedimensionaal vlak naar een driedimensionale werkelijkheid. In deze virtuele wereld heb je te maken met de ruimte indelen naar een menselijke maat met voornamelijk planten. Deze planten hebben een verticale gelaagdheid (bomen, struiken, vaste planten en bollen) en verschillen in kleur, bloeitijd en textuur. De kleur kan alles bepalend zijn, of ritmisch terug komen in tijd en plaats.”

De begrenzingen van ruimtes kunnen semi transparant of solide zijn, zoals pergola’s, hekken, heggen, aarden wallen, bosplantsoen, struikmassa’s of opgekroonde bomen. De ruimte worden ook in een horizontale vlak gevuld met bestrating, semiverharding, gazons of spiegelvijvers. De kunst is om een goede balans te vinden in de wensen van de klant en de artistieke ideeën van de ontwerper voor een acceptabele prijs.

Een zaak blijft altijd bestaan: een tuin- of landschapsontwerp is altijd

een uniek stukje levendige kunst.

Perspectief, tuin -en landschapsdokter, begeleidt zelf ook projecten en is aangesloten bij de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG). Volgens de normen van VHG worden projecten ook uitgevoerd.

Getuigschrift

CV